19 Temmuz 2012 Perşembe

HAYRLI RAMAZANLAR , İKİ RENKLİ KURABİYE

Mübarek Ramazan ayı başlıyor Allah oruçlarımızı kabul etsin İnşallah bu mübarek ayı güzel bir şekilde geçiririz .
Bazı özel nedenlerden dolayı yaklaşık bir ay tarif yayımlayamayacağım dualarınızda beni hatırlarsanız çok mutlu olurum .

Malzemeler
1 sb pudra şekeri
150 gr margarin
1 çay b sıvı yağ
1 çay b nişasta
1 pk kabartma tozu
alabildiği kadar un
2 y.k kakao

Yapılışı:
Kakao dışında tüm malzemeleri katın orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin .hamuru ikiye bölün
yarısına kakao katın biraz daha yoğurun .Kakaoyla hamur özdeşleşince , merdaneyle önce beyaz sonra kakaolu hamuru açın üst üste koyup rulo şeklinde sarın istediğiniz kalınlıkta bıçakla kesin tepsiye dizin 170 derecede yaklaşık 15 dk pişirin.

8 Temmuz 2012 Pazar

PEYNİRLİ PİDE

Malzemeler:
4 s.b. un
1 p.k instant maya
tuz, yaklaşık 1,5 s.b. su

İç harcı:
100 gr beyaz peynir
200 gr lor
bir tutam maydanoz
1 t.k. pul biber

Yapılışı:
 Kulak memesi yumuşaklığı diye tabir edilen yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.Yaklaşık 1 saat sıcak bir ortamda üstünü kapatıp dinlendirin iyice mayalansın.
  Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın.
Hamuru avuç büyüklüğünde bezelere ayırın. Merdane ile tepsiniz büyüklüğünde ince uzun açın. İç harcını koyup uçların birleştirip kapatın. Tepsiye yerleştirin . Üzerine 1 yumurta sarısını 1 y.k. sıvı yağla çırpıp , fırçayla sürün.
240 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişer.

3 Temmuz 2012 Salı

BULGURLU KAPUSKA

   Bu mevsimde ince yapraklı lahana yok . Geçenlerde pazarda dolaşırken kenarda ufacık bir tezgahta tanesi 1 liraya küçük  lahanalar satılıyordu aldım sarma olmayacak kadar kalın yapraklıydı bende kapuska yaptım.

  Malzemeler :
1 tane küçük lahana
1 s.b. iri bulgur
1 tane kuru soğan
2 tane yeşil (acı) biber
1 tane limon
Yarım çay bardağı sumak suyu
 1 t.k. biber salçası
1 y.k. domates salçası
tuz ,karabiber ,kimyon
yaklaşık 2 ,5 s.b. kaynar su
3 y.k. zeytinyağı

 Yapılışı:
Lahanayı salata yapar gibi doğrayın sirkeli suda bir süre bekletin sonra bol suda durulayın lahananın suyu süzülürken  kuru soğan ve biberi yemeklik doğrayın hafifçe kavrulunca salça ve baharatları ekleyin biraz kavrulunca lahanayı katın lahana suyunu salınca bulguru ekleyin.Biraz karıştırıp limon suyunu ve sumak suyunu verin kaynar suyunu da katıp kısık ateşte yaklaşık 45 dk da pişiyor .