20 Kasım 2012 Salı

NE KADAR YORUCU BİR YIL

    Arkadaşlar sizlerde de aynı sorun var mı bilmiyorum ama bu yıletrafımdaki herkes çok stresli ve yorgun . Kiminle konuşsam farklı farklı sıkıntıları var ama hepimizin yorulduğu ve ruhumuzun bir dinginliğe bir arınmaya ihtiyacı olduğu kesin.
 Suriye de bir adam makam için halkını katlediyor,İsrail sırf zulüm olsun diye gazzeli müslümanlara bomba yağdırıyor , her gün haberlerde izlemeye dayanamadığım şehit cenazeleri ....
 Bazen çok şiddetli bir rüzgar eser sesi bile ürpertir insanı bu zamanda tam da öyle bir zaman pencerelerimiz kapalı ama rüzgarın sesi bile bizi ürkütüyor.
 Böyle rüzgarlardan sonra o tozu dumanı bir kaç damla  yağmur dindirir ertesi güne de pırıl pırıl bir güneş doğar.
 Bu fırtınalı günlerde  dua ile bir kaç damla göz yaşına ihtiyacımız var ;dua etmenin gücüne inanın

Rabbim,beni, annemi, babamı,evime mümin olarak gireni,iman eden erkek ve kadınları bağışla.Zalimleri de helak et  (nuh 28)

19 Kasım 2012 Pazartesi

PATATESLİ KIYMALI DOLAMA BÖREK

Evde yufka açmayı sevenlerdenim . Bu börek çeşidi de çok sık yapıklarımdan malzemesi de eşref saatime göre değişiyor .

Malzemeler:
3 s.b. un
tuz
1 çay k. sirke
yarım çay b. süt
2 y.k. sıvı yağ
1 yumurta (sarısını üstüne sürmek için ayırıyoruz)

iç harcı için:
200 gr kıyma
2 tane patates
1 tane iri kuru soğan
maydanoz
kekik,pul biber,karabiber

Yapılışı:

Un ve tuzu karıştırın,diğer malzemeleride çırpıp una karışırın sonra su ekleyerek yavaş yavaş yoğurun .  Çok sert bir hamur olmasın  hamuru yoğurduktan sonra biraz dinlendirin bu aradada iç harcını hazırlayın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın iki yemek kaşığı sıvı yağla kavurun soğan suyunu bırakınca kıymayı ekleyin biraz kavurun kıymanın rengi dönünce çiğden küp küp doğranmış patatesi ekleyin patateste biraz suyunu bırakıp kavrulunca bir su bardağı sıcak su ekleyin patatesler pişince altını kapatın maydanozu, baharatları ve tuzu ekleyin karıştırın soğuması için ayrı kaba alabilirsiniz  bu arada hamuru açın

Hamuru iki bezeye bölün servis tabağı büyüklüğünde açın üzerlerini sıvı yağla yağlayıp üst üste kapatın  5 dk bekleyin sonra elinizle hamuru genişletin 2 kişi yaparsanız daha kolay olur açabildiniz kadar çok açın sonra soğumuş iç harcı bir kenara hilal şeklinde yerleştirin sonra dolayın ben U şeklinde yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.


Üzerine sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırıp sürün 240 derecede 25 dk da pişirdim. Ben bu böreği akşam yemeğinde yaptım .Yanına da tarhana çorbası ve salata yapmıştım çok yakıştığını söyleyebilirim.

6 Kasım 2012 Salı

MUTFAK PEÇETESİ

Sevgili arkadaşım Mukkades  işlemiş mavi ve beyaz birbirlerine çok yakışmış ellerine sağlık canım