22 Ocak 2013 Salı

AFİFE YENGENİN SUMAKLI DOLMASI

Son zamanlarda yediğim en lezzetli sumaklı parça etli arap dolması. Afife yengemin ellerine sağlık

15 Ocak 2013 Salı

SAKSI KEBABI

Malzemeler:

300 gr kuşbaşından daha küçük doğranmış et
3 tane domates
2 tane yeşil biber
1 tane kuru soğan
1 y.k. domates salçası
tuz, karabiber ,kekik
1 kg bostan patlıcan
3 s.b. sıcak su
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

 Eti tencerede susuz kavurun, et kendi suyunu çekince ufak doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi katın biraz daha pişirin kabukları soyulmuş ve ufak doğranmış domatesleri katın domatesler suyunu çekince salçayı ve baharatları katın biraz kavurun ,sıcak suyu ekleyin bir iki taşım kaynatıp altını kapatın.
Patlıcanların dolma gibi içini oyun , patlıcanların acısı çıksın diye yarım saat tuzlu suda bekletin sonra iyice kurutup yağda kızartın
 Kızarttığınız patlıcanları peçeteyle fazla yağını alıp tepsiye dizin . Tenceredeki sulu et harcını yemek kasığıyla suyunu süzerek  patlıcanların içini doldurun, bütün et ve sebzeleri patlıcanların içine doldurduktan sonra patlıcanların ağzını ya kendi kapaklarıyla yada domatesle kaptın tencerede kalan suyu patlıcanların üzerine dökün . Fırında 200 derecede suyu sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.
 Ben harcı biraz fazla yapmıştım bir iki domatesi oyup içini doldurmuştum çokta güzel bir tadı vardı .  Sizde bu şekilde çeşitlendirebilirsiniz.

7 Ocak 2013 Pazartesi

OKLAVA TATLISI


Malzemeler:
1pk hazır baklava yufkası
300 gr toz antep fıstığı
2 y.k tereyağı ,yarım s.b. sıvı yağ

şerbeti için :
4 s.b şeker
4 s.b su
1 çay k. limon suyu

Yapılışı:
Yufkaları tek tek ayırın ben bazılarını tek tek ayıramayınca ikişer ikişer ayırdım .Yufkanın enine ince şerit şeklinde fıstık yerleştirin.Oklavaya sarın, elinizle iki uçtan birbirine yaklaştırarak büzüştürün.Büzgüler bozulmadan tepsiye yerleştirin. Ben tepsinin altı na biraz tereyağı ve pekmez sürdüm ,200 derecede pişirin. Yaklaşık 25 dk da kızarıyor . Şerbetin kıvamını koyu yapın . Şerbet ve baklava ılık olmalı .

5 Ocak 2013 Cumartesi

YUMURTALI ISPANAK

Malzemeler:

500 gr ıspanak
1 adet iri kuru soğan
1y.k. tereyağı
2 y.k. sıvı yağ
1 y.k pul biber
3 yumurta

Yapılışı:
ıspanakları ufak ufak doğrayın iyice yıkayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın sıvı yağla kavurun biraz kavrulunca tuz , pul biberi katın hemen üstüne ıspanağı koyup karıştırın su eklemeyin kısık ateşte kendi suyu ile pişsin . Ispanağın piştiğini anlayınca yumurtaları kırın 3dk kapağını kapatarak pişirin2-3 dk daha pişirin.