Malzemeler:
200 gr kuru domates
3 sb köftelik bulgur
biraz maydanoz
biraz taze nane
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
sosu için:
3 y.k. domates salçası
1 y.k. biber salçası
3 y.k. isot
1tk karabiber
1 tk kimyon
1y.k. nar ekşisi
üzerine 1 limon
yarım çay bardağı sıvı yağ
soğarı ufak ufak doğrayın sarmısağıda ezin bulguru bir sudan geçirin çiğ köfte leğeninde bulgurla soğan ve sarımsağı bir birine yedirin sonra haşlanmış kuru domatesleri yavaş yavaş katın.(domatesleri kaynadığı suyuyla birlikte kullanın bulgur başka türlü yumuşamaz .)çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun kuru domateslerle yoğrulduktan sonra bürükçe bir kasede limon dışında bütün malzemeleri 1 sb sıcak su ile karıştırın hazırlanan sosu yavaş yavaş köfteye yedirin bir süre daha yoğurun. kızdırılmış sıvı yağı da katın. ufak doğranmış maydanoz ve naneyi ekleyin bir kaç dakika daha yoğurun sonra istediğiniz şekilleri verebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder