700 gr kuşbaşı et
1 kuru soğan
5 tane yeşil biber
2 tane domates
1 y.k. un
tuz,karabiber,pul biber
Pilavı için:
2 sb pirinç
4 sb kaynar su veya et suyu
eti önce biraz pişirin , soğan,biber ve domatesi ufak ufak doğrayın sebzelerin hepsini birden etin içine katın 1 sb ılık su ekleyin tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte yaklaşık 30 dk pişirin
pilavın pirincini 1 saat ılık suda bekletin sonra nişastası gidene kadar yıkayın tereyağıyla kavurup suyunu ekleyin 20 dk pişer
et pisince 1 kaşık un katıp karıştırın ,tuzunu ve baharatlarını ekleyin 5 dk daha pişirin
kek kalıbına veya bir tencereye önce et soteyi üzerine de pilavı ekleyin pilavı hafifçe bastırın düz bir tabağa ters çevirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder