1 sb yeşil mercimek
2 sb pilavlık bulgur
1 kuru soğan
1 t.k. pul biber
1 çay k. karabiber
tuz
5 sb su
2 y.k. sıvı yağ
1 y.k. tereyağı
Yapılışı:
Mercimekleri yıkayıp 5 bardak su ekleyin bir iki taşım kaynatın . Kuru soğanı ufak doğrayın tavada sıvı yağla kavurun kavrulunca bulguru ve baharatları katın ,biraz haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin bulgur pilavı suyunu çekmeye başlayınca tereyağını ekleyin hafifçe karıştırın ; 30 dk da pişer .
Ben yanına turşu koydum siz istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.Turşu mevsimi geçti Allah ömür nasip ederse önümüzdeki sene turşu yapma zamanında yapılışını paylaşırım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder