Balınızı cam bir kavanoza koyun . Bir tencereye kavanozun yarısına gelecek kadar su doldurun.Bal kavanozunu altına bir bez koyarak camın sıcaktan çatlamasını engelleyin. Kavanozu su soğukken tencereye yerleştirdim.Su ile birlikte ısındı ve kaynadı. Kaynamaya başlayınca 5 dk kaynattım. Tencereyi ateşten aldım ama balı içinden çıkarmadım su soğuyuncaya kadar beklettim .
Balın son hali bu. Balınızı buzdolabında saklamayın , güneş görmeyen bir yer yeterli.
Buyrun baldan bir kaşık alabirsiniz diyeceğim ama evdekiler balı çoktan kaşıkladılar .
1 yorum:
bizimki olduğu gibi duruyor demek ki bir iş var bu balda.arısız bal da yaptıklarını duyduktan sonra baldan soğur olduk..Bu güzel fikir için çok teşekürler böyle yapılabileceğini bilmiyordum.çok selamlar
Yorum Gönder