Mısır Ekmeği Yapılışı:
2 sb mısır unu
2 sb normal un
tuz , 1 pk instant maya
yaklaşık 1,5 sb su
Elenmiş unu ,tuzu ve mayayı karıştırın. Suyunu da katıp çok sert olmayan bir hamur yoğurun. 30 dk mayalansın sonra bezelere bölün yumuşak olduğu için oklava ve merdaneyle açmaya gerek yok ama isterseniz merdaneyle tabaktan biraz büyük açın . Teflon tavada veya sacda pişirin dikkat etmeniz gereken mısır ekmeğinin bir tarafı tam pişmeden çevirmeyin yoksa dağılır.İki tarafı tam pişince ateşten alın.
Sıkmanın Yapımı:
2 y.k. tere yağı
2 y.k. pekmez
1 tane sıcak mısır ekmeği
Mısır ekmeği sıcakken iri paçalara ayırın. Tere yağını ve pekmezini katın ekmekleri yağ ve pekmezle yoğurun . Elinizle köfte gibi sıkın . Çayın yanında peynirle servis edin , birbirlerine çok yakışıyorlar. Ben kahvaltı da yapıyorum.
2 sb mısır unu
2 sb normal un
tuz , 1 pk instant maya
yaklaşık 1,5 sb su
Sıkmanın Yapımı:
2 y.k. tere yağı
2 y.k. pekmez
1 tane sıcak mısır ekmeği
Mısır ekmeği sıcakken iri paçalara ayırın. Tere yağını ve pekmezini katın ekmekleri yağ ve pekmezle yoğurun . Elinizle köfte gibi sıkın . Çayın yanında peynirle servis edin , birbirlerine çok yakışıyorlar. Ben kahvaltı da yapıyorum.
7 yorum:
misss misss :-))
ellerine saglik canim...
misss misss :-))
ellerine saglik canim...
ELLERİNE SAĞLIK EMİNECİM:)
Elinize sağlık çok değişik güzel bir tarif çok hoşuma gitti üstelik ne kolay sevgiler...
Ellerine yüreğine sağlık canım Rabbim kalbini ellemden korusun bu ne güzel bir ekmek daha önce hiç görmemiştim.Kalınlığı yarım parmak kadar mı? ben denemek istiyorum İNŞALLAH..hayırlı geceler
Sizi burada görmek beni çok mutlu etti. Mısır ekmeği bir parmak kalınlığında olacak
Teşekkür ederim:) bugün deneyeceğim İNŞALLAH..
Yorum Gönder