Malzemeler:
4 tane kabak
2 tane patlıcan
1 kg yeşil biber
1 tane bayat ekmek
4 diş sarımsak
mantolamak için :
3 yumurta
Bir kase un
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Sebzeleri közledikten sonra kabuklarını soyun kabak pek soyulmuyor yanık yerlerini koparmanız yeterli.Sebzeleri sarımsak, tuz ve sevdiğiniz baharatları atın rondoda püre kıvamına getirin bayat ekmekle yoğurun köfte kıvamına gelince yassı köfteler yapın un ve yumurtaya batırın kızgın yağda kızarın.
Tadı mücvere benziyor ama közlenmiş olması ayrı bir tat vermiş.
4 tane kabak
2 tane patlıcan
1 kg yeşil biber
1 tane bayat ekmek
4 diş sarımsak
mantolamak için :
3 yumurta
Bir kase un
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Tadı mücvere benziyor ama közlenmiş olması ayrı bir tat vermiş.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder