Malzemeler:
1 kase börülce
1çay b. iri bulgur
1 tane iri kuru soğan
1 y.k. domates salçası
1 t.k. biber salçası
1 y.k. tereyağı
2 y.k. zeytinyağı
1 s.b. et suyu
tuz,karabiber ve kimyon
Yaplışı:
Börülceleri bir gece önceden suya koyarsanız işiniz kolaylaşır. Ama geceden ıslatmadıysanız düdüklü tencerede yaklaşık 35 dk pişirin. Börülceniz pişerken başka bir tencerede kuru soğanınızı yemeklik doğrayın zeytin yağıyla pembeleşinceye kadar kavurun salçalarını katın biraz daha kavurun bulguru ekleyin tere yağını katın üzerinde biraz haşlanmış börülceleri ekleyin börülceyi haşladığımız suyun tadı biraz ağır börülceleri haşladığımız su dan 1 su bardağı çorbaya katıyorum 1 su bardağı da et suyu koyuyorum kalanına da sıcak su ekliyorum ben bu ölçülerde börülce ve et suyu dahil 5 s.b su katıyorum . tuz karabiber ve kimyonu damak tadınıza göre ayarlarsınız
1 kase börülce
1çay b. iri bulgur
1 tane iri kuru soğan
1 y.k. domates salçası
1 t.k. biber salçası
1 y.k. tereyağı
2 y.k. zeytinyağı
1 s.b. et suyu
tuz,karabiber ve kimyon
Yaplışı:
Börülceleri bir gece önceden suya koyarsanız işiniz kolaylaşır. Ama geceden ıslatmadıysanız düdüklü tencerede yaklaşık 35 dk pişirin. Börülceniz pişerken başka bir tencerede kuru soğanınızı yemeklik doğrayın zeytin yağıyla pembeleşinceye kadar kavurun salçalarını katın biraz daha kavurun bulguru ekleyin tere yağını katın üzerinde biraz haşlanmış börülceleri ekleyin börülceyi haşladığımız suyun tadı biraz ağır börülceleri haşladığımız su dan 1 su bardağı çorbaya katıyorum 1 su bardağı da et suyu koyuyorum kalanına da sıcak su ekliyorum ben bu ölçülerde börülce ve et suyu dahil 5 s.b su katıyorum . tuz karabiber ve kimyonu damak tadınıza göre ayarlarsınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder