Mehir çorbası Adıyaman`ın en özel lezzetlerinden biridir ben Çelikhan ilçesinde yapılan usulu ile yaptım çok lezzetli ve besleyici bir çorba
Malzemeler:
1 kg yoğurt
1lt su
1 fincan pirinç
2 y.k. un
1 yumurta
İç harcı:
1 tane büyük boy kuru soğan
2 tane yeşil biber
32 tane domates
1 tane patlıcan
2 y.k bulgur
1 y.k. tere yağı
Yapılışı:
Yoğurt,pirinç ,un ve yumurtayı çırpıcı ile karıştırın, suyunu ekleyin yüksek ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
Diğer taraftan iç harcı doğrayın domates hariç diğer malzemeleri doğrayın tere yağı ile birlikte kavurun sebzeler biraz ölünce domatesi ekleyin.
Yoğurdu sürekli karıştırarak kaynamaya baslar başlamaz harcı katın biraz karıştırın ve kısık ateşte 10 dk daha kaynatın altını kapatın tuzunu atın ve servise kadar dinlendirin . Ben yoğurt çorbalarında taze kişnişi tercih ediyorum siz sadece yağda kızdırabilirsiniz nane ile de suna bilirsiniz.
Mehir çorbası soğukta içilebildiği için yazın daha sık yaparım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder