Artık bezelye ucuzlamaya başladı ,inşallah yakında dondururken hangi aşamalardan geçirdiğimi paylaşırım.Marketlerde satılan bezelye konservesi ile evde yapılan arasında çok büyük bir lezzet farkı var ,
Malzemeler:
garnitür için:
1 orta boy patates
2 tane havuç
1 ufak kase haşlanmış bezelye
2 s.b pirinç
1 y.k tere yağı
1 y.k. sıvı yağ
3 s.b. et suyu veya normal su
Yapılışı
Pirinci 1 saat önceden yıkayın ılık tuzlu su ile ıslatın.
pilav yapacağınız tavada küp şeklinde doğranmış havuç ve patatesi bir yemek kaşığı sıvı yağ ile kızartın biraz kızarınca suda beklettiğiniz pirinci ekleyin tere yağını da koyup biraz kavurun .Et suyunu koyun, pilavı önce orta ateşte pişirin biraz suyunu çekmeye başladığında bezelyeleri ekleyin pilavın altını tam kısın bu şekilde pişirin.
Ben tuz ölçüsü pek vermiyorum siz kendi damak tadınıza göre ayarlarsınız.
Malzemeler:
garnitür için:
1 orta boy patates
2 tane havuç
1 ufak kase haşlanmış bezelye
2 s.b pirinç
1 y.k tere yağı
1 y.k. sıvı yağ
3 s.b. et suyu veya normal su
Yapılışı
Pirinci 1 saat önceden yıkayın ılık tuzlu su ile ıslatın.
pilav yapacağınız tavada küp şeklinde doğranmış havuç ve patatesi bir yemek kaşığı sıvı yağ ile kızartın biraz kızarınca suda beklettiğiniz pirinci ekleyin tere yağını da koyup biraz kavurun .Et suyunu koyun, pilavı önce orta ateşte pişirin biraz suyunu çekmeye başladığında bezelyeleri ekleyin pilavın altını tam kısın bu şekilde pişirin.
Ben tuz ölçüsü pek vermiyorum siz kendi damak tadınıza göre ayarlarsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder