Malzeme
500 gr köftelik bulgur
500 gr ıspanak
1adet kuru soğan
1adet limon
1 y.k domates salçası
2 y.k. sıvı yağ
Yapılışı
Bulguru yaklaşık 1 s.b. su ile yoğurun. 10 dk dinlendirdikten sonra ufak köfteler halinde yuvarlayıp birbirine yapışmaması için altı unlanmış bir tepsiye atın . Ispanağı doğrayın ,soğanı doğrayın yağla kavurup salçasını ,ıspanağını ekleyin biraz pişince köfteleri katın köftelerin yapışmaması için hafifçe karıştırın. 1,5 lt kaynar su ekleyin. 30 dk pişme süresi var.
(Ben köftelik bulgur olarak siirtlilerin kullandığı kitelsever kullanıyorum bunu bulamıyorsanız köftelik bulgura 1 yumurta ve 3 y.k. un katıp aynı kıvamı yakalayabilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder