27 Ağustos 2012 Pazartesi

KUŞKUŞ (PAPAKUŞ) OTU KAVURMASI

Selamun Aleyküm
 Kısa bir moladan sonra yeniden merhaba ,ufakta olsa bir tarif yazmayı ve benden çok daha becerikli olan blog arkadaşlarımın tariflerini , yorumlarını okumayı çok özledim.

  Kuşkuş otu bizim yöremizdeki adıyla papakuş baharda karların erimesiyle çıkan ilk otlardan . Her yerde kolayca yetişir kışın karlar her yeri kaplayana kadar yetişir.

   Toplandıktan sonra bol su ile yıkanır bir süre sirkeli suda beklemekte  fayda var. İyice duruladıktan sonra ince ince doğrayın . 2 tane orta boy kuru soğanı yemeklik doğrayın 1 y.k tereyağı ve 2 y.k zeytin yağı ile kavurun soğanlar kavrulunca papakuş otunu ekleyin istediğiniz kadar tuz atın ot suyunu çekene kadar kapağını kapatın kısık ateşte pişirin suyunu çektikten sonra 1 y.k pul biber atın başka baharat kullanmaya gerek yok.500 gr papakuş otu kullandım.

İsterseniz gözleme ve börek içi olarakta kullana bilirsiniz

 Tarifi yazınca aklıma geldi çocukken bizim mahallenin çocukları papakuş otu toplamaya giderlerdi bir gün bende heveslendim annemden izni koparınca arkadaşlarla gittim ot toplamaya akşama kadar arkadaşlar koca torbaları doldururken ben bir avuç toplayabildim . Arkadaşlarım halime acıdı  herkes torbasından bir avuç verdi torbam doldu . Akşam eve geldiğinde annem bu kadar topladığıma çok sevindi  ;`Bundan sonra arkadaşların gittiğine sen de gidebilirsin dedi.` Dedi  demesine ama arkadaşlarım bir daha beni kendileriyle götürmediler.
Yorum Gönder