13 Şubat 2012 Pazartesi

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

Malzemeler:
 Hamur için:
1 kg köftelik bulgur
su, tuz
İç harcı için:
500 gr kıyma
2 tane irce kuru soğan
bir tutam maydanoz
yarım çay bardağı haşlanmış pirinç
4 yk tereyağı
1 y.k pul biber
1 çay k. karabiber ve kimyon
 

 


Yapışlı:
Ufak ufak doğranmış soğanı suyunu bırakıncaya kadar kavurun .Kıymayı ekleyin,kıyma birbirine yapışmaması için arada karıştırın .soğanla kıyma pişince tere yağını, pirinci ,baharatları ve ufak doğranmış maydanozu katın biraz karıştırıp ateşten alın . İç harç donsun diye biraz ılıyınca buzdolabına alın.

Hamurun hazırlanışı
1 kg köftelik bulguru yaklaşık 2 sb su ile ıslatın biraz bekleyin sonra 1 sb su yanınıza alın hamur bir birinden ayrılmayacak  kıvama gelinceye kadar yoğurun .hamur yoğurma makinenız varsa daha kolay yoğura bilirsiniz suyu az gelirse 1 bardak suyu azar azar katın.Eğer içli köftelik bulgurunuz yoksa normal kısırlık bulgurdan da yapabilirsiniz ISPANAKLI EKŞİ KÖFTE tarifimde hamurun nasıl hazırlandığını anlatmıştım.
Bu  içli köfteyi diğer içli köfteler gibi parmakla açmaya gerek yok. Cevizden daha büyük hamurlar alın hafif açtığınız oyuğun içini resimdeki gibi doldurup kapatın . Köfteleri açarken elimize yapışmasın diye un kullanıyoruz . Köftenin ağzını kapatın ağız kısmında kalan hamuru hafifçe koparın sonra elimizde yuvarlayıp elimizin ayasında hafif bastırarak daire şeklini veriyoruz
Kaynar  suda 15- 20  dk haşlayın suya tuz atmayı unutmayın .Sıcak ken servis edilir.
Yorum Gönder