Kuzenlerim ve mahalledeki genç kızlar toplanırdık kocaman bir kazan sarardık ,annelerimizden biri de sosunu hazırlar dışarıda ateşin üzerinde pişerdi . Sonra da kocaman bir sofra kurardık . Sarmanın lezzetini anlatamam .
Aaaaaaaaah o günleri çoooook özledim . Arkadaşlarımı çok özledim...
İyisi mi tarife geçeyim yoksa ağlayacağım.....
Malzemeler:
2 kase yarma ( ya da köftelik bulgur)
3 bağ salamura yaprak ( taze yaprağınız varsa yarım kilo kadar yeterli)
Sosu İçin:
1 orta boy kuru soğan
1 y.k. biber salçası
1 y.k. domates salçası
1 t.k kuru reyhan
5 s.b . kaynar su
Yapılışı.
Yarmayı ılık suyla ıslatın. Eğer bulgurla yapıyorsanız bir birine yapışması içine biraz un katıp ıslatın.
Yaprağınız tuzlu değilse hamura biraz tuz atın . İçli köfte hamuru gibi yoğurun ama içli köfte hamuru kadar yoğurmayın birbirine yapıştı mı yeterli. Yaprağı parçalayarak resimdeki gibi sarın.
Ayrı bir tencerede 3 y.k. kadar sıvı yağla yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Soğan kavrulunca salçalarını ve reyhanı katın , kaynar suyu ekleyin bir taşım kaynatıp sosu sarmanın üzerine dökün kaynamaya başlayınca altını kısın kısık ateşte 30 dk kaynatın .
Ben bu yemeği sıcak da severin soğukta . Yanında da kocaman bir bardak ayran çok güzel olur.
1 yorum:
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Sarma olurda güzel olmaz mı? Yarmayla olması çok hoşuma gitti. Bir daha sefere denemek isterim.
Eşle dostla muhabbetle sarmak gerçekten çok güzel. Zamanın nasıl geçtiği ve ne ara sarıldığı anlaşılmıyor bile.
Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Yorum Gönder