8 Aralık 2011 Perşembe

BULGURLU MERCİMEK LAPASI

Malzemeler:
1 s.b. mercimek
1 s.b.  iri bulgur
1 kuru soğan
1 y.k. sıvı yağ
1 y.k. tereyağı
1 t.k. pul biber ,tuz
6 s.b. su
Yapılışı:
Mercimekle bulgura suyu ve tuzu ekleyip kaynatın suyu fazla gelir diye korkmayın bulgurla mercimek kanayıp hafif lapa kıvamına gelince arada bir karıştırarak pişirin.Ayrı bir tavada kuru soğanı  tereyağı ve sıvı yağla kavurun kavrulan soğanı pişen lapaya katın pul biberini de katıp iyice karıştırın  5 dk daha pişirin servise hazır

Bu yemeği rahmetli babaannem yapardı, çocukken babaannemden başka kim yapsa  bu yemeği yemezdim . Babaanneminkinin lezzetinde olmazsa da güzel oldu 1 yaşındaki kızım çok sevdi .Aslında çocuklar içinde besleyici  bir tarif tadı mercimekli köfteyi anımsatıyor.
Yorum Gönder