16 Şubat 2012 Perşembe

MISIR UNLU MAYALI BÖREK


Malzemeler:

Hamuru için:

2 sb mısır unu
2 sb un
1 pk yaş maya (ya da  1 yk kuru maya)
tuz

İç harcı için

300 gr kıyma
2 tane irice kuru soğan
Bir tutam maydanoz
2 avuç kadar ceviz
Kimyon,karabiber ,pul biber

Yapılışı:
Hamuru  yoğurun çok kuru olmasın. En az 30 dk dinlendirin.
Soğanları rondodan geçirin suyunu biraz sıkın bir yk sıvı yağla soğanın biraz pişirin ; kıymayı katın kıymayla soğan kavrulunca rondodan geçirdiğiniz cevizleri katın (cevizler biraz iri kalsın ) maydanoz ve baharatları katın ve ateşten alın.
Hamuru üç bezeye ayırın .Orta büyüklükteki bir tepsiyi yağlayın ilk bezeyi açın tepsiye yerleştirin iç harcın yarısını açtığınız bezenin üzerinde dağıtın , ikinci bezeyi de açın kalan harcı dökün üçüncü yufkayı da kaptın      bir kaşık sıvı yağla yoğurdu karıştırın böreğin üstüne sürün istediğiniz şekilde dilimleyin. 200 derecede yaklaşık 30 dk pişer. Fırından çıkarır çıkarmaz böreğin üstünü başka bir tepsiyle kapatın 10 dk kadar bu şekilde dursun sonra servis edersiniz.

Yorum Gönder