20 Ocak 2012 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU KEK



Malzemeler :
3 yumurta
1 sb yoğurt
1 sb sıvı yağ
1 sb toz şeker
2 tane havuç
1 çay k tarçın
1 pk kabartma tozu
3 sb un
 Çikolatalı sos için:
2,5 sb süt
5 y.k toz şeker
1 y.k nişasta
2 yk un
1 pk vanilya
3 yk kakao
1 yk tereyağı

Yapılış:
yumurta , şeker ve yağı çırpın ,havuçları rendeleyin kekin harcına katın kalan malzemeleri ekleyin unu az gelirse ayarlayın. yuvarlak bir tepsiyi yağlayın kek harcını dökün önceden180 dercede ısıtılmış fırında 20 dk da pişer
çikolatalı sos
Kek pişerken kakao ve tereyağı dışında bütün malzemeleri bir tencereye dökün pütürlü gitsin diye önce blendırdan geçirin atese alın kaynayıncaya kadar karıştırın kaynayıp hafif kıvama gelmeye başlayınca kakaoyu katın karıştırın bir süre daha karıştırıp koyu sos kıvamın alınca ateşten alın tereyağını katın.
Kek piştikten sonra ters çevirin  D şeklinde kesin şekerli su ile ıslatın yarısına sosu dökün ikinci parçayı sosun üstüne koyun kenarlarını kesin baton pasta şeklini verin üstünü ve kenarlarını kalan sosla kapatın istediğiniz gibi süslersiniz.
Yorum Gönder