Malzemeler:
1 kg kereviz
2 tane havuç
2 tane orta boy patates
1 tane ayva
1 tane limon
3 diş sarımsak
bir tutam dereotu
3 y.k. zeytinyağı
Yapılışı:
Kerevizi soyup elma dilimleri şeklinde doğrayın kararmaması için tuzlu suda bekletin.Tavada en alta patates onun üstüne kereviz ,havuç , ayvayı kat kat dilimleyin en üste de sarımsakları doğrayın ; limonu sıkın ,zeytin yağını dökün bir çay bardağı da su katın kısık ateşte 30 dk da pişer .Yemeği ateşten aldıktan sonra ince ince doğranmış dereotunu ekleyin ılık servis edin.
7 yorum:
kerevizi hep salata yaparım ama böylede çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
portakallı denedim ama ayvalı bilmiyordum)eminim çok lezzetli olmuştur denmek lazım ellerine sağlık sevgiler:))
canim ellerine saglik afiyetler olsun hayirli huzur dolu bir aksam diliyorum.
yorumlar için çok teşekkürler beni mutlu ettiniz
yorumlar için çok teşekkürler beni mutlu ettiniz
ayvalı daha önce yemedim ama eminim güzel olmuştur ellerinize sağlık.Sevgiler...
Bende ayın son günleridi kalan sebzeleri değerlendirirken buldum eşim pek kerviz sevmediği halde bunu çok beğendi
Yorum Gönder