1 kg kuru salatalık
200 gr kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane yeşil biber
1 tane domates
yarım demet maydanoz
2 sb pirinç
yarım çay bardağı bulgur
1 tk biber salçası
1 yk domates salçası
3 diş sarımsak
reyhan ,karabiber ,kuru nane ,kimyon baharatlarını kullandım
3 yk zeytinyağı
1 yk nar ekşisi
Sosu için:
iç harç için doğradığımız kuru soğanın üçte birini
1 yk domates salçası
3 yk sıvı yağ
3 yk zeytin yağı
1 çay bardağı tane sumak
Yapılışı:
Soğanı ince ince doğrayın 3` te 1ini sosunu kavurmak için ayırın kalan sebzeleri de ince ince doğrayın.İsterseniz rondodan da geçirebilirsiniz . Kıymayı baharatları ve salçalarını katın . Yıkanmış pirinci, bulguru ,zeytin yağını ekleyin.Ellerinizle veya bir kaşıkla harcı pirinçler kırılmasın diye hafifçe karıştırın.
Kuru salatalıkları haşlayın. Kaynar su da 15 dk da haşlanıyor.
Bir çay bardağı sumağı 3 sb su ile kaynatın .Süzgeç yardımıyla sumak suyunu bir kaba süzün.
Dolmarı doldurun.Soğanı kavurun , salçayı da ekleyin salça da biraz kavrulunca sumak suyunu ekleyin . Bu sosu dolmanın üzerine dökün dolma dağılmasın diye bir tabakla üstünü örtün kaynamaya başlayınca kısık ateşte 45 dk pişirin. Pirincin özelliğine göre su oranı değişe bilir suyu az gelirse kaynar su ekleyin.
7 yorum:
aman ALLAH ım nasıl lezzetli lokum gibidir o şimdi mayhoşta offf beni benden aldın ellerine sağlık Emine cim şifa olsun emi:))
kuru salatalığı hiç duymamışım canım.çok ilginç geldi bana.ellerine sağlık.görüntü çok güzel.hayırlı cuamalr.
TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM
MMM ELLERİNE SAĞLIK CANIM
MUHABBETLE KAL
:)
Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))
kelime dogrulamayi kaldirabilirmisin lütfen???
teşekürler bu güzel yorum için.tam tadını tarif etmiş sin
mayhoş kendine has güzel bir tadı ve kokusu var . İlk kez yiyenler kabak zannediyorlar ama kabaktan daha lezzetli.İnşallah ömrüm yaz sonuna yeterse salatalık dolmasının yapılışını anlatırım .
kelime doğrulama tam olarak nerden kaldırılıyor canım bulamıyorum
Yorum Gönder