2 Mayıs 2013 Perşembe

MEHİR ÇORBASI


 Selam ün Aleyküm,
 Mehir çorbası Adıyaman`ın en özel lezzetlerinden biridir ben Çelikhan ilçesinde  yapılan usulu ile yaptım çok lezzetli ve besleyici bir çorba

Malzemeler:
 1 kg yoğurt
 1lt su
1 fincan pirinç
2 y.k. un
1 yumurta
İç  harcı:
1 tane büyük boy kuru soğan
2 tane yeşil biber
32 tane domates
1 tane patlıcan
2 y.k bulgur
1 y.k. tere yağı

Yapılışı:
Yoğurt,pirinç ,un ve yumurtayı çırpıcı ile karıştırın, suyunu ekleyin  yüksek ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
Diğer taraftan iç harcı doğrayın domates hariç diğer malzemeleri doğrayın tere yağı ile birlikte kavurun sebzeler biraz ölünce domatesi ekleyin.
 




 İç harcın domatesleri de biraz pişince bulguru ekleyin ve çorbanın yoğurdu kaynayana kadar dinlendirin .
 Yoğurdu sürekli karıştırarak  kaynamaya baslar başlamaz harcı katın biraz karıştırın ve kısık ateşte 10 dk daha kaynatın altını kapatın tuzunu atın  ve servise kadar dinlendirin . Ben yoğurt çorbalarında taze kişnişi tercih ediyorum siz sadece yağda kızdırabilirsiniz nane ile de suna bilirsiniz.

Mehir çorbası soğukta içilebildiği için  yazın daha sık yaparım



Yorum Gönder