27 Ağustos 2013 Salı

BAMYA DONDURUCUDA NASIL SAKLANIR

 Bamyanın sap kısmnı şapka şeklinde soyarak çıkarıyorum
 Sonra yıkayıp sirkeli su da  bekletiyorum  (1 kg bamya için 2 y.k sirke yeterli)  en az 2saat bekletilmeli
 Beklettikten sonra tekrar yıkayıp (1 kg bamyaya çeyrek limon suyu koyuyorum ) ateşte kaynatıyorum rengi sarana kadar kaynatıyorum


 Kaynattıktan sonra iserseniz sıcakken kavanoza doldurup ağzını kapatabilirsiniz ,yada benim gibi soğumasını bekleyip buzdolabı poşetine koyup danduruda saklayabilirsiz
Ben diğer seneler buzdolabına koyarken 1 tanede domates doğruyodum ama bu sene yapmadım isteseniz kışın bamyayı pişiriken kullanmak için her poşetin üstüne domates yerleştirebilirsiniz


Yorum Gönder