30 Ağustos 2013 Cuma

FIRINDA ETLİ BULGURLU DOLMA

Malzemeler:
2 s.b iri bulgur
200 gr çok küçük doğranmış kuşbaşı et
1 orta boy  kuru soğan
2 tane domates
1 tane yesil biber
2 diş sarmısak
1 y.k domates  salçası
1 y.k. biber salçası
1 çay k. karabiber
1 çay k.kimyon
1 çay k.reyhan
1 t.k  nar ekşisi
 yarım çay b. zeytin yağı
dolmalık biber , kırmızı biber , asma yaprağı
 2 y.k  tane sumağı kaynatıp suyunu süzün ( yemeke suyunu kullanacağız)

Yapılışı :
Bulguru sıcak su ile ıslatın  bulgur şişene kadar içine koyacağımız sebzeleri ve eti doğrayın salça ve yağı koyarak elinizle biraz karışrın bulgurla da biraz yoğurun dolmaları doldurup fırın tepsisine dizin sumaklı suyun dolmanın üstüne dökün su dolmanın üerini tamamen kapatmamalı atesin üstünde kaynamaya başladı mı üstünü yağlı kağıtla kapatıp fırına yerleştirin  200 derecede 40 -50 dk pişirin
Yorum Gönder