20 Kasım 2011 Pazar

ISPANAKLI EKŞİ KÖFTE

Malzeme
500 gr köftelik bulgur
500 gr ıspanak
1adet kuru soğan
1adet limon
1 y.k domates salçası
2 y.k. sıvı yağ

Yapılışı
Bulguru yaklaşık 1 s.b.  su ile yoğurun. 10 dk  dinlendirdikten sonra ufak köfteler halinde yuvarlayıp birbirine  yapışmaması için altı unlanmış bir tepsiye atın . Ispanağı doğrayın ,soğanı  doğrayın yağla kavurup salçasını ,ıspanağını ekleyin biraz pişince köfteleri katın  köftelerin yapışmaması için hafifçe karıştırın.  1,5 lt kaynar su ekleyin. 30 dk pişme süresi var.
(Ben köftelik  bulgur olarak siirtlilerin kullandığı kitelsever kullanıyorum bunu bulamıyorsanız köftelik bulgura 1 yumurta ve 3 y.k. un katıp aynı kıvamı yakalayabilirsiniz)
Yorum Gönder