16 Aralık 2011 Cuma

ANKARA TAVASI


Malzemeler:
700 gr kuşbaşı et
1 kuru soğan
5 tane yeşil biber
2 tane  domates
1 y.k. un
tuz,karabiber,pul biber

Pilavı için:
2 sb pirinç
4 sb kaynar su  veya et suyu
2 y.k. tereyağı


Yapılışı:
eti önce biraz pişirin , soğan,biber ve domatesi ufak   ufak doğrayın sebzelerin hepsini birden etin içine katın 1 sb ılık su ekleyin tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte yaklaşık 30 dk pişirin
pilavın pirincini 1 saat ılık suda bekletin sonra nişastası gidene kadar yıkayın tereyağıyla kavurup suyunu ekleyin 20 dk pişer
et pisince  1 kaşık un katıp karıştırın ,tuzunu ve baharatlarını ekleyin 5 dk daha pişirin
kek kalıbına veya bir tencereye önce et soteyi üzerine de  pilavı ekleyin pilavı hafifçe bastırın düz bir tabağa ters çevirin.

Hiç yorum yok: