19 Aralık 2011 Pazartesi

LİMONLU ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Malzemeler:
1 kg kereviz
2 tane havuç
1 tane orta boy patates
1 kase bezelye
bir tutam dere otu
1 portakal
2 limon
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz

Yapılışı:
kerevizi elma dilimi şeklinde dilimleyin limonlu suda bekletin.Kerevizleri limonlu sudan alıp tekrar yıkayın tencerenin en altına kerevizi sonra havuç ,patates en üste de bezelye koyun iki limon ve portakalın suyunu sıkın sebzelerin üzerine dökün eğer suyu azsa bir çay bardağı da soğuk su ekleyin su sebzelerin üstünü kapatmayacak zeytinyağın ve tuzunu ekleyin kısık ateşte 20 dk da pişer piştikten sonra dereotunu ekleyin biraz soğuyunca zeytin yağlıların tadı daha güzel oluyor.
Yorum Gönder