24 Ocak 2012 Salı

MANTARLI TANTUNİ


 Malzemeler:
200 gr kıyma
500 gr kültür mantarı
1 kuru soğan
1 yeşil biber
1 y.k biber salçası
kekik,karabiber
50 gr tereyağı
5 tane lavaş

Yapılışı:
Soğan ufak ufak doğrayın kıymanın rengi değişene kadar pişirin, biberi doğrayın eleyin biraz daha pişirin .Biber salçasını ekleyin biraz kavurun ufak ufak doğranmış mantarları da ekleyin mantarlar suyunu çekip piştikten sonra tereyağını ve baharatlarını katın kısık ateşte tereyağı eriyinceye kadar kavurun kıymalı mantarlı harcı tavanını kenarlarına çekin yağ ve sosu tavanın ortasına aksın lavaşları önce sosa batırın sonra harçtan 3 kaşık lavaşa dürüm şeklinde yerleştirin sarın tantuni tadına mantarda çok yakışmış.


Yorum Gönder