9 Şubat 2012 Perşembe

FIŞ FIŞ TATLISI





Malzemeler:
3 yumurta
1 sb yoğurt
2 yk sıvı yağ
1 çay k. karbonat
2 sb un
bir fiske tuz
Kızartmak için :
sıvı yağ

Şerbeti için:
4 sb seker
4 sb su
bir kaç damla limon

Yapılış:
Yumurta ve diğer sıvı malzemeleri karıştırın karbonatla unu bir birine katın eleyerek harca katın  kıvamı kekten daha koyu olacak bir süre bekletin . Şerbeti çok koyu olmasın önceden hazırlayın ılık olsun.Yaklaşık 400 gr sıvı yağı  tam kızsın ister kaşıkla ister parmakla lokma tatlısı seklinde yağın içine atın tam kırınca alın ılık şerbetin içe atın .Şerbetin içinde çok bekletmeyin hamurlaşır şerbetin içinde karıştırıp çıkartın 30 dk hazır ılık servis ederseniz daha güzel olur


Yorum Gönder