7 Şubat 2012 Salı

KOLAY TAVUK ÇORBASI

Malzemeler:
500 gr tavuk kemiği
1 yumurta
2 y.k. un
3 y.k sıvı yağ
1 tane limon
1 çay k.(kekik, pul biber,nane)
5 sb su
Yapılışı:
Tavuk kemiklerini haşlayın suyunu süzün.Hazırlanan tavuk suyu biraz ılıyınca yumurtayı katın ,limonu da sıkın ve yumurta iyi dağılıncaya kadar çırpın.Ayrı bir tencerede unu sıvı yağla kavurun unun kokusu çıkınca yavaş yavaş tavuk suyunu katın. Çorba kaynayıncaya kadar arada bir karıştırın.kıvamı biraz koyulaşınca baharatlarını ve tuzunu katın. Eğer hazırda tavuk suyunuz varsa 20 dk hazırlanıyor. ben biraz kereviz yaprağı da doğradım içine sizlerde istediğiniz sebzeleri kata bilirsiniz
Yorum Gönder