12 Mart 2012 Pazartesi

PIRTIKE


Malzemeler:
500 gr ıspanak
1 tane kuru soğan
1 çay b  pirinç
1 yk domates salçası
1 yk biber salçası
3 yk sıvı yağ
1 yk tereyağı
1 çay b sumak suyu
karabiber

Yapılışı:
Ispanakları ince ince doğrayın. Soğanınızı da ince ince doğrayın sıvı yağla kavurun.Soğan kavrulunca salçalarını ekleyin salçayı biraz karıştırın ıspanağı ekleyin. Ispanak suyunu bırakınca pirinci ,tereyağını ve sumak suyunu katın .Ispanağın suyuyla biraz pişsin sonra yaklaşık 1 litre kaynamış su ekleyin 20 dk daha kaynatın.
 Siirt` te bu çorbayı içli köftenin yanına yapıyorlar .Kaynamış su yerine de içli köfteyi haşladıkları suyu ekliyorlar. Çok lezzetli bir çorba sumak suyu da mayhoş bir tat katmış .

3 yorum:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

çok sevdiğim bir yemek :)
demekki sizde adı pırtıke
bizde buğlama denir..
ellerine sağlık arkadaşım:)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Sumak suyuyla farklı,nefis bir lezzet olmuştur.
Ellerine sağlık canım.
Yalnız 1 lt.su çok gelmedi mi?
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

çorbada piriç olduğu için suyu kaldırıyor