9 Mart 2012 Cuma

TEREYAĞLI FISTIKLI KADAYIF



Malzemeler:
500 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
1 sb antep fıstığı
2 yk sıvı yağ

Şerbeti için:
4 sb şeker
4 sb su
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Tereyağı ile sıvı yağı eritin .  Kadayıfı bir tepside tel tel ayırın tepside iki kat yapacağınız için iki parçaya bölün erittiğiniz yağın yarısını birinci parçanın üstüne dökün elinizle ovalayarak iyice yedirin fırın tepsisinin her tarafını kaplayacak şekilde yerleştirin fıstıkların 3 te 2 sini kadayıfın her tarafına kaplayacak şekilde serpin. İkinci kat kadayıfı da yağlayıp fıstıkların üstünü kapatın biraz bastırın 200 derecelik fırında 10 dk pişirin üstü kızarınca fırından çıkarın aynı boydaki bir fırın tepsisine ters çevirin yine yaklaşık 10 dk pişsin üstü tam kızarınca çıkarın.
Şerbet için sekerle suyu arada bir karıştırarak kaynatın koyulaşınca limonu ekleyin . Şerbet biraz koyu olsun .Kaşıktan dökünce akmasın.
Şerbeti ılık kadayıf sıcak olsun şerbetini dökünce 5 dk üstünü tepsiyle kapatın. Sonra daha önce kadayıfı ters çevirdiğimiz tepsiye çevirin .Bu şekilde kadayıf hem çok iyi kızarır hemde iki tarafta şerbetini eşit çeker .

Bu gün bir arkadaşımın evindeydim başka misafirleri de vardı .Ben ve 2 arkadaşım dışında yaş ortalaması 50 nin üstündeydi ; bir teyze diğerine senin facebook un var mı diye soruyor .Ötekisi sen kimlerle tavla oynuyorsun ? dedi . Zaman ne çabuk değişti benim çocukluğumda teyzeler belli bir yaşa gelince beyaz tülbent takar o tülbentle yüzlerine güzel bir nur gelirdi. Ellerinde tesbih olur , konuşurken ya yaşadıkları tecrübeleri anlatır ya da büyük bir olgunlukla gençlerin şakalaşmalarına eşlik eder arada hiç olgunluklarını kaybetmeden hepimizi güldüren şakalar yaparlardı.
Allah`ım eğer ömrüm yeter de yaşlanmayı nasip edersen nefsimi de yaşlandır.
Yorum Gönder