27 Nisan 2012 Cuma

ISIRGAN OTLU GÜL BÖREĞİ

Malzemeler:
3 yufka
500 gr ısırgan otu
1 tane irice kuru soğan
1 s.b. çökelek ya da lor
1 t.k. pul biber
2 y.k. sıvı yağ
5 y.k. zeytin yağı

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 y.k. sıvı yağ
istediğiniz kadar susam

Yapılışı:
Soğanı doğrayın yağla kavurun . Doğradığınız ısırgan otunu da ekleyin biraz suyunu çekince pul biberini ve tuzunu atın ateşten alın. İç harç biraz ılıyınca  yufkaların her birini üçgen şeklinde 8 parçaya bölün. Harcı yufkalara paylaştırın ve rulo şekline sarın .Ruloların her birini bir ucu altta kalacak şekilde yuvarlayın tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını ve sıvı yağı çırpıp sürün .Bizim evde susam çok sevildiği için üzerine biraz susam serptim.200 derecede 20 dk pişiyor.

BU BÖREĞİMİ 74. HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ İÇİN PAŞA SOFRAM`A  GÖNDERİYORUM.
SEVGİLERİMLE..........

3 yorum:

PaSaSofraM dedi ki...

cok güzel olmus ellerine saglik isirgan otundan hic börek yememistim ilk defa görüyorum.
Katilim icinde cok tsk.ler yine beklerim

meleklerimle dedi ki...

ellerinize sağlık...börek enfes gözüküyor....

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık canım