8 Temmuz 2012 Pazar

PEYNİRLİ PİDE

Malzemeler:
4 s.b. un
1 p.k instant maya
tuz, yaklaşık 1,5 s.b. su

İç harcı:
100 gr beyaz peynir
200 gr lor
bir tutam maydanoz
1 t.k. pul biber

Yapılışı:
 Kulak memesi yumuşaklığı diye tabir edilen yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.Yaklaşık 1 saat sıcak bir ortamda üstünü kapatıp dinlendirin iyice mayalansın.
  Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın.
Hamuru avuç büyüklüğünde bezelere ayırın. Merdane ile tepsiniz büyüklüğünde ince uzun açın. İç harcını koyup uçların birleştirip kapatın. Tepsiye yerleştirin . Üzerine 1 yumurta sarısını 1 y.k. sıvı yağla çırpıp , fırçayla sürün.
240 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişer.

Yorum Gönder