3 Temmuz 2012 Salı

BULGURLU KAPUSKA

   Bu mevsimde ince yapraklı lahana yok . Geçenlerde pazarda dolaşırken kenarda ufacık bir tezgahta tanesi 1 liraya küçük  lahanalar satılıyordu aldım sarma olmayacak kadar kalın yapraklıydı bende kapuska yaptım.

  Malzemeler :
1 tane küçük lahana
1 s.b. iri bulgur
1 tane kuru soğan
2 tane yeşil (acı) biber
1 tane limon
Yarım çay bardağı sumak suyu
 1 t.k. biber salçası
1 y.k. domates salçası
tuz ,karabiber ,kimyon
yaklaşık 2 ,5 s.b. kaynar su
3 y.k. zeytinyağı

 Yapılışı:
Lahanayı salata yapar gibi doğrayın sirkeli suda bir süre bekletin sonra bol suda durulayın lahananın suyu süzülürken  kuru soğan ve biberi yemeklik doğrayın hafifçe kavrulunca salça ve baharatları ekleyin biraz kavrulunca lahanayı katın lahana suyunu salınca bulguru ekleyin.Biraz karıştırıp limon suyunu ve sumak suyunu verin kaynar suyunu da katıp kısık ateşte yaklaşık 45 dk da pişiyor .
Yorum Gönder