7 Ocak 2013 Pazartesi

OKLAVA TATLISI


Malzemeler:
1pk hazır baklava yufkası
300 gr toz antep fıstığı
2 y.k tereyağı ,yarım s.b. sıvı yağ

şerbeti için :
4 s.b şeker
4 s.b su
1 çay k. limon suyu

Yapılışı:
Yufkaları tek tek ayırın ben bazılarını tek tek ayıramayınca ikişer ikişer ayırdım .Yufkanın enine ince şerit şeklinde fıstık yerleştirin.Oklavaya sarın, elinizle iki uçtan birbirine yaklaştırarak büzüştürün.Büzgüler bozulmadan tepsiye yerleştirin. Ben tepsinin altı na biraz tereyağı ve pekmez sürdüm ,200 derecede pişirin. Yaklaşık 25 dk da kızarıyor . Şerbetin kıvamını koyu yapın . Şerbet ve baklava ılık olmalı .

Yorum Gönder