8 Mart 2013 Cuma

ISPANAKLI DOLAMA BÖREK

Malzemeler:
500 gr un
yarım paket yaş maya
tuz ,su

iç harcı :

500 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
pulbiber ,tuz,
zeytin yağı ve sıvı yağ

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1y.k. sıvı yağ
1y.k. yoğurt

Yapılışı:
 Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun ,(ılık su ile yoğurursanız daha çabuk mayalanır) yaklaşık 1 saat dinlerndirin hamur mayalansın
  İyice temizlenmiş ve doğranmış ıspanağı tekrar yıkayın suyu süzülene kadar soğanı yemeklik doğrayın sıvı yağla kavurun  soğanlar biraz pembeleşince ıspanağı ekleyin ve üsünü kapatmadan hafifçe kavurun .Hamurun içinde de pişeceği için çok pişirmenize gerek yok.Altını  kapatmadan zeytin yağını ,tuzunu ve pul biberini ekleyin  biraz karıştırıp ateşten alın. Harcın soğumasını bekleyin
 Mayalanan hamuru üç tane büyük bezeye ayırın bezeleri büyükçe yufkalar halinde açın iç harcı yerleştirip rulao şeklinde sarın.Sırayla bütün bezeleri bu şekilde  yapın tepsiye yerleştirin.
 Üzerine süreceğimiz malzemeleri iyice çırpıp sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında üstü altı üstü tam kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi yaklaşık 20-25 dk. dır
Yorum Gönder