1 Şubat 2014 Cumartesi

BİBERLİ EKMEK


Aslında yapımı kolay et sevmeyenlere lahmacun tadını veren bir lezzet

Malzemeler:
un,maya ,tuz,su
İç harcı:
1 tane iri kuru soğan
1y.k biber salçası
2 y.k. susam
1y.k. tahin
yarım demet taze nane
1t.k. kimyon
4 y.k. çökelek ve ya lor peyniri
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Biraz yumuşak bir hamur yoğurun. Üstünü örtün ılık bir yerde mayalanmasını bekleyin. Bu arada kuru soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağıyla kavurun sonra salçayı ekleyin salça biraz kızarınca susam ve tahini ekleyin çökelek,baharatlar.nana ve nane ve maydanozu ekleyin  ateşten alın soğumasını bekleyin

Mayalanan hamurdan bezeler alın ince lavaş şeklinde açın üstüne sostan sürüp fırında 200 derecede pişirin


Yorum Gönder