1 Ocak 2012 Pazar

KÖRİLİ PERDE PİLAVI




Malzemeler:
Hamuru için:
1 yumurta
3 y.k. yoğurt
1 çay k. kabartmatozu
1 y.k. margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 s.b. un
Pilavı için:
2,5 s.b baldo pirinç
1 haşlanmış tavuk göğsü
4 s.b tavuk suyu veya  kaynamış su
bir avuç kuş üzümü
bir avuç çam fıstığı
1 t.k karabiber
1 çay k. kimyon
yarım çay k. tarçın
1 t.k. köri
2 y.k. sıvı yağ

Yapılışı:
Hamurun yapılışı:
bütün malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Pilavın Yapılışı:
Yıkanmış ve yaklaşık 2 saat ılık suda bekletilmiş pirinçlerimizi sıvı yağla kavurun sonra tavuk suyunu ekleyin pilav hafif diri kalacak .Pilavın altını kapattıktan sonra baharatları ve ayrı  bir tavada kavurduğumuz fıstıkları ekleyin karıştırın.
tavuk göğsünü didikleyin
Yoğurduğunuz hamuru iki bezeye bölün bezelerden biri biraz büyük olsun . Büyük olan bezeyi merdane ile açın çemberli kek kalıbının içini iyice yağlayın açtığınız hamuru kalıbın içine yerleştirin kalıbın kenarlarından hafifçe taşabilir .Yarıya kadar pilavla doldurun tavukları ekleyin kalan pilavı tavuğun üstüne koyun.İkinci yufkayı açın kapak şeklinde yerleştirin taşan kısımları koparıp hamurların bir birlerine yapışmasını sağlar. 200 derecelik fırına 25 dk pişiyor.
Yorum Gönder