1 Ocak 2012 Pazar

KÖRİLİ PERDE PİLAVI




Malzemeler:
Hamuru için:
1 yumurta
3 y.k. yoğurt
1 çay k. kabartmatozu
1 y.k. margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 s.b. un
Pilavı için:
2,5 s.b baldo pirinç
1 haşlanmış tavuk göğsü
4 s.b tavuk suyu veya  kaynamış su
bir avuç kuş üzümü
bir avuç çam fıstığı
1 t.k karabiber
1 çay k. kimyon
yarım çay k. tarçın
1 t.k. köri
2 y.k. sıvı yağ

Yapılışı:
Hamurun yapılışı:
bütün malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Pilavın Yapılışı:
Yıkanmış ve yaklaşık 2 saat ılık suda bekletilmiş pirinçlerimizi sıvı yağla kavurun sonra tavuk suyunu ekleyin pilav hafif diri kalacak .Pilavın altını kapattıktan sonra baharatları ve ayrı  bir tavada kavurduğumuz fıstıkları ekleyin karıştırın.
tavuk göğsünü didikleyin
Yoğurduğunuz hamuru iki bezeye bölün bezelerden biri biraz büyük olsun . Büyük olan bezeyi merdane ile açın çemberli kek kalıbının içini iyice yağlayın açtığınız hamuru kalıbın içine yerleştirin kalıbın kenarlarından hafifçe taşabilir .Yarıya kadar pilavla doldurun tavukları ekleyin kalan pilavı tavuğun üstüne koyun.İkinci yufkayı açın kapak şeklinde yerleştirin taşan kısımları koparıp hamurların bir birlerine yapışmasını sağlar. 200 derecelik fırına 25 dk pişiyor.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Cok güzel görünüyor bir kez perde pilavi yaptim cokda sevmisti esim ve cocuklarim .Afiyetler olsun canim .Yorumun icin tesekkürler .

Unknown dedi ki...

Canim aramiza yeni katilmissin cos geldin senin bu güzel blogunu nefis tariflerini takip edebilmek icin takip listeme aliyorum .Böylece seni diyer bloglarda takip edebilir.hayirli aksamlar.

Unknown dedi ki...

Siirtlilerin geliniyim yapmazsam ayıp olurdu

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba emine hanım aramıza hoş geldin yenisin galiba yada ben geç kaldım seninle tanışmaya blogun çok güzel şablonu daimi dostluklar dilerim yorumda gözüme çarptı siirtlerin geliniyim demişsin benim kızımda siirt kurtalanda ögretmenlik yapıyo bu sene ataması oldu . ellerine saglık tariflerin hepsıde birbirinden güzel özellikle yöre yemeklerin harika bu güzel yemekleri etkinlikde paylaşmak istermin davetiye bırakıyorum