7 Ocak 2012 Cumartesi

ÜÇ RENKLİ PRENSES PASTASI



Malzemeler:
5 sb süt
2 sb su
1 sb toz şeker
4 y.k. un
2 y.k. buğday nişastası
1 çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası(yoksa toz vişne suyundan 1 çay kaşığı ekliye bilirsiniz)
2 y.k. kakao
50 gr tereyağı
1 pk krem şanti
1 pk vanilya( benim evde vanilyam kalmamıştı biraz portakal kabuğu rendeledim)
Yapılışı:
Süt, 1 sb su ,un ,nişasta ,şekeri bir tencerede çırpın ateşe koyun yaklaşık 20 dk karıştırın muhallebi kıvamına gelince yağı ve vanilyayı ekleyin tam koyulaşmadan ateşten alın ikiye bölün yarısına kakaolu yarısına kırmızı boyayı katın en alta kakaolu muhallebiyi biraz soğutunca üstüne kırmızı muhallebiyi ekleyin. Diğer taraftan da krem şantiyi 1 sb su ile çırpın onu da ekleyin üzerin istediğiniz gibi süslersiniz.
Yorum Gönder