10 Ocak 2012 Salı

LAVAŞ SARMA KEBABI

Malzemeler:
500 gr orta yağlı kıyma
2  lavaş
1 t.k. pul biber, tuz, 1 çay k. karabiber
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Sosu için:
1 y.k. domates salçası
1 y.k tere yağı
 


Yapılışı:
kıymayı tuz ve baharatlarla yoğurun sonra dürüm şeklinde kıymayı lavaşın içine koyun ve sarın iki parmak kalınlığında kesin tepsiye dizin önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dk pişirin 
Fırında kıyma pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlayın servis tabağının altına dökün pişmiş sarmaları üzerine yerleştirin sonrada salçalı sosu hazırlayın 1 çay bardağı suyla salçayı açın tere yağıyla kaynatın hafif sulu kalsın yemegin üstüne dökün .Biraz mantı biraz kebap tadında çok güzel ve pratik bir tarif 20 dk da hazır olur.
Yorum Gönder