Malzemeler:
4 tane pırasa
1 tane kuru soğan
2 tane havuç
1 y.k. domates salçası
1 limon, 3 y.k. zeytinyağı
Yapılış:
Soğan, pırasa ve havucu doğrayın zeytin yağını , tuzunu ekleyin kısık ateşte sebzeler kendi sularını bırakıncaya kadar pişirin .Salçayı ekleyin biraz kavurduktan sonra limonun suyunu katın 2 sb sıcak su da ekleyin 30 dk hazır olur.
5 yorum:
Ellerinize sağlık bende pırasaları ince doğramayı tercih ederim yoksa bizimkiler yemiyorlar..
Teşekkürler ,iri doğranan prasaların tadı güzel olmuyor
az önce ben de pırasa pişirdim:) annem usul, salçasız, şekerli...
ellerinize sağlık, sevgiler...
Ama ben hep iri doğrarım ve çok severiz..:)
Zevkler renkler meselesi işte.
Havuç ve pırasaların yanyana verdiği görüntü ne güzel oluyor değil mi? Ellerine sağlık canım...
cahide ablam seni burda görmek beni çook mutlu etti.
Yorum Gönder