Hamuru için:
2 sb mısır unu
2 sb un
1 pk yaş maya (ya da 1 yk kuru maya)
tuz
İç harcı için
300 gr kıyma
2 tane irice kuru soğan
Bir tutam maydanoz
2 avuç kadar ceviz
Kimyon,karabiber ,pul biber
Yapılışı:
Hamuru yoğurun çok kuru olmasın. En az 30 dk dinlendirin.
Soğanları rondodan geçirin suyunu biraz sıkın bir yk sıvı yağla soğanın biraz pişirin ; kıymayı katın kıymayla soğan kavrulunca rondodan geçirdiğiniz cevizleri katın (cevizler biraz iri kalsın ) maydanoz ve baharatları katın ve ateşten alın.
Hamuru üç bezeye ayırın .Orta büyüklükteki bir tepsiyi yağlayın ilk bezeyi açın tepsiye yerleştirin iç harcın yarısını açtığınız bezenin üzerinde dağıtın , ikinci bezeyi de açın kalan harcı dökün üçüncü yufkayı da kaptın bir kaşık sıvı yağla yoğurdu karıştırın böreğin üstüne sürün istediğiniz şekilde dilimleyin. 200 derecede yaklaşık 30 dk pişer. Fırından çıkarır çıkarmaz böreğin üstünü başka bir tepsiyle kapatın 10 dk kadar bu şekilde dursun sonra servis edersiniz.
3 yorum:
nefissss nefisssss.ellerine sağlık canım.hayırlı cumalar.
Su veya süt konmuyormu acaba?
Yaklaşık 2 s.b. su ile yoğuruyoruz.
Yorum Gönder