19 Nisan 2012 Perşembe

EVDEKİ BALINIZ ŞEKERLENDİYSE

Önce bir sevinç dansı yapın .Çünkü çok şanslısınız doğal bal kullanıyorsunuz .
Balınızı cam bir kavanoza koyun . Bir tencereye kavanozun yarısına gelecek kadar su doldurun.Bal kavanozunu altına bir bez koyarak camın sıcaktan çatlamasını engelleyin. Kavanozu su soğukken tencereye yerleştirdim.Su ile birlikte ısındı ve kaynadı. Kaynamaya başlayınca 5 dk kaynattım. Tencereyi ateşten aldım ama balı içinden çıkarmadım su soğuyuncaya kadar beklettim .
Balın son hali bu. Balınızı buzdolabında saklamayın , güneş görmeyen bir yer yeterli.
Buyrun baldan bir kaşık alabirsiniz diyeceğim ama  evdekiler balı çoktan kaşıkladılar .

Yorum Gönder