15 Nisan 2012 Pazar

SUSAMLI KOLAY BÖREK

Malzemeler:
2 yufka
2 y.k. sıvı yağ

İç harcı:
Ben beyaz peynir kullandım siz istediğiniz iç harcı kullana bilirsiniz.

Üzeri için:
1 y.k. susam
1 y.k.  sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı

Yapılışı :
İlk yufkayı serin ,sıvı yağı üzerine serpin. İkinci yufkayı da üzerine  serin . Üçgen şeklinde 8 parçaya bölün. İç harcı koyup sarın. Fırın tepsisinin dibini ya yağlayın ya da yağlı kağıt kullanınız . Börekleri tepsiye dizin  Üzerlerine sıvı yağla yumurta sarısını çırpıp sürün ,bolca susam serpin .200 derecelik fırında 15 - 20 dk pişirin
üzeri tam kızarınca çıkartın. Sıcakken çayın yanınıda çok güzel oluyor.

Yorum Gönder