3 Nisan 2012 Salı

ISIRGAN OTLU ÇITIR BÖREK

Malzemeler:

İç harcı:

200 gr kıyma
1 demet ısırgan otu
1 demet maydanoz
1 tane kuru soğan
1 tk pul biber
1 çk karabiber
4 yk zeytin yağı

yufkaları açarken araya sürmek için
:
100 gr tere yağı
3 y.k sıvı yağ

Hamur için:

4 sb un
tuz
yaklaşık 1,5 sb su

Yapılışı:
kıyma ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Yıkayıp doğradığınız ısırgan otlarını katın ,suyunu bırakınca maydanoz ve baharatlarını katın kapağını kapatmadan otlar suyunu çekene kadar yüksek ateşte kavurun. iç harcı soğumaya bırakın.
Çok sert olmayan bir hamur yoğurun ,biraz dinlendirin.Bu arada tere yağı ile sıvı yağı eritin .
Hamurları 6 bezeye bölün ,    tabak büyüklüğünde açın .Açılan yufkalardan birini yağlayın bir diğeriyle kaptın toplam 3 yufka olacak bu yufkaların üstünü yağlayın 5 dk bekleyin yufkaları elinizle açarak tepsi büyüklüğüne getirin .Aralarına ısırgan otlu harcı koyun . Kalan yağı böreğin üstüne dökün. Pişirmeden dilimleyin , 200 derecede 30 dk da pişiyor.
Yorum Gönder