26 Haziran 2012 Salı

ZEYTİN YAĞLI TAZE FASULYE


   Sanırım bu günlerde bu şiiri daha bir söyler oldum:

Beni bu güzel havalar mahvetti
Beni bu güzel havalar mahvetti,
Böyle havada istifa ettim
Evkaftaki memuriyetimden.
Tütüne böyle havada alıştım,
Böyle havada aşık oldum;
Eve ekmekle tuz götürmeyi
Böyle havalarda unuttum;
Şiir yazma hastalığım
Hep böyle havalarda nüks etti;
Beni bu güzel havalar mahvetti
                                        (Orhan Veli )

Ramazan orucu yaza denk gelince memlekete gidemedim . Tüm arkadaşlarım ve akrabalarım da tatilde olunca yapayalnız kaldım.  İçimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Birikmiş bir sürü tarif var ama yayınlamaya üşeniyorum.

 Taze fasulye bizim evde yazın sık pişen bir yemek. Biraz pişirme tekniğini kendimce değiştirdim bu şekilde tam bir lezzet patlaması yaşandığını söyleye bilirim.

Malzemeler:
500 gr taze fasulye (ayıklanmış jülyen doğranmış olacak)
2 adet biraz iri kuru soğan
4 adet yeşil biber
4 adet domates
3 diş sarımsak
1 t.k. domates salçası (biz biraz salçalı seviyoruz istemiyorsanız koymayabilirsiniz)
2 y.k. zeytinyağı
1 y.k. sıvı yağ
tuz, karabiber

Yapılışı:
 Soğan ve biberi jülyen doğrayıp  sıvı yağla kavurun. biraz yumuşayıp suyunu bırakınca önce salçayı sonra domatesleri ekleyin ,domateslerinde üzerine sarımsakları katın biraz kavurun fasulyeyi ekleyin biraz daha kavurup .Yaklaşık 3 s.b. sıcak su ekleyin zeytinyağını ,tuzunu baharatını katın.Yaklaşık 45 dk. kısık ateşte kaynasın.


Yorum Gönder